В Дії громадяни України будуть отримувати 12000 гривень кожен місяць

Першим поколінням громадян України, яким робитимуть грошові відрахування на так званий економічний паспорт, стануть народжені у 2019 році діти. 2037 року, коли їм стане 18 років, вони отримають накопичені на ньому гроші. На той час у кожного з них на економічному паспорті має накопичитись по 626 125 гривень.

Уряд планує, що відрахування на економічні паспорти юних українців розпочнуться у 2023 році. Він каже, що щорічний розмір нарахувань дорівнюватиме двом мінімальним зарплатам(це 12000 гривень зараз потім може збільшитися). “Щорічно, починаючи з 2023 року, держава перераховуватиме до спеціально створеного Кабміном фонду суму коштів у розмірі двох мінімальних заробітних плат на кожну дитину, народжену з 1 січня 2019 року”, – розповів нардеп. При цьому надходження на економічний паспорт будуть захищені від інфляції завдяки тому, що накопичені гроші будуть інвестувати. Вони приростатимуть відсотками і не знеціняться.

“Інвестиційний прибуток компенсуватиме інфляційні ризики. Компанія з управління активами, яка і вироблятиме інвестиції, буде повністю державною”, – говорить Гетьманцев.

Таким чином, завдяки інвестиціям та приросту, до 2037 року на економічних паспортах юних українців накопичиться сумарно понад 1,8 трлн. гривень, стверджує нардеп. Це дозволить у тому ж 2037 році виплатити 191 млрд гривень українцям, які народилися у 2019 році.

“З розрахунку 626 125 грн на одного учасника Фонду майбутніх поколінь”, – розповів Данило Гетьманцев.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.