Samsung відмовитися від Android на користь нової ОС

Можливо, в найближчому майбутньому Samsung відмовиться від використання Android для своїх смартфонів. Замість Android на майбутні мобільні пристрої корейського бренду встановлюватиметься нова операційна система. Так-так, це та сама Fuchsia, яка розробляється в лабораторіях Google вже кілька років.

На початку 2021 року джерела повідомили, що Samsung теж зробить свій внесок у розробку Fuchsia. А сьогодні стало відомо, що Samsung вирішила відмовитись від Android на користь нової ОС Google. Правда, перехід на Fuchsia займе кілька років і поки занадто рано говорити про те, чи нова платформа буде супроводжуватися фірмовою оболонкою Samsung на зразок One UI чи ні.

До речі, можливо, що це не самостійне рішення Samsung, а частина генерального плану Google масового переходу на нову програмну платформу, створену з нуля. На відміну від Android, заснованої на ядрі Linux, Fuchsia використовує новий код Zircon. І якщо Google дійсно вирішить вивести нову ОС на перший план, Samsung буде не єдиним OEM-виробником, що відмовився від Android. Але оскільки Samsung бере безпосередню участь у створенні нової ОС, це дасть корейській компанії серйозну перевагу перед конкурентами. Samsung має можливість ознайомитися з новою платформою на ранньому етапі, чого позбавлені інші виробники.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.