Xiaomi видаляє “Час роботи екрану” і додає в MIUI 13 нові можливості

Нова версія системи для смартфонів Xiaomi все ближче і з кожним днем ​​стає відомо про більшу кількість нововведень. Завдяки бета-версіям ми можемо скласти думку про те, як виглядатиме інтерфейс, які зміни чекають нас у MIUI 13 і ще до презентації зрозуміти чи варто оновлювати свій смартфон.

У цій статті ми зібрали всю актуальну інформацію, ну а почати хотів би з того, що в останній MIUI Beta, з програми так званих «Супер-шпалер» був прибраний варіант із відображенням погоди.

Це означає тільки те, що вони будуть доопрацьовані, тому що минуло вже більше півроку з того моменту, як вони з’явилися, але стабільна робота була можлива лише на обмеженій кількості моделей.

Зрозуміло, щойно нам вдалося роздобути працюючу версію програми, я відразу ж опублікую статтю на тему її установки та налаштування. До речі, оформлення отримає нову назву – MIUI Weather

Провідник MIUI
Оновлення досить мінорне, проте може стати для когось корисним. Справа в тому, що в останній тестовій версії менеджера файлів, була додана папка “MiDrive”, що надає прямий доступ до хмарного сховища “Mi Cloud”.

Нові умови встановлення оновлень
Раніше, для успішного оновлення MIUI необхідно було щоб акумулятор смартфона був заряджений мінімум на 30%, якщо ж заряд падав нижче за цю позначку, система виводила на екран повідомлення про те, що смартфон потрібно зарядити. У MIUI 13 цей поріг було знижено рівно на половину, до 15%.

Крім цього, до «Камери» було додано інструмент, що дозволяє наносити на готовий знімок водяні знаки. Це (за словами розробників) дозволить захистити фотографії документів від копіювання та зміни.

Кількість водяних знаків та їх зміст користувач зможе редагувати під час створення знімка.
Нова анімація швидкої зарядки
Напис “Mi turbo charge” був замінений на показники потужності підключеного зарядного пристрою. Функція стане доступна найближчим часом для смартфонів, які оснащені зарядними блоками 33 Вт і більше.

Часу роботи екрану більше не буде
На мій погляд, це дивне рішення, проте після оновлення до Android 12, у всіх смартфонах зникне пункт із показником часу роботи екрану.

Але звинувачувати Xiaomi не потрібно, адже це рішення Google. Система просто перестане надавати ці дані, але скажу вам по секрету, я приблизно уявляю, як можна буде отримати ці відомості через «Activity Launcher», залишилося лише протестувати.

Робочий стіл
Остання альфа-версія цієї системної програми ви зможете завантажити на 4pda.

Оновлення вийшло досить об’ємним, а з основних змін варто відзначити вирішення проблем з анімацією розблокування, яке стало швидше, а також загальне прискорення роботи.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.