Apple дозволила скидати пароль на iPhone

Найновіша операційна система iOS 15.2, реліз якої стався в середині грудня 2021 року, прийшла разом із вкрай несподіваним нововведенням. Без будь-якого попереднього попередження компанія Apple зробила свої фірмові смартфони та планшети ще більш незалежними від комп’ютерів. Тепер скинути пароль можна прямо з електронного пристрою, зробивши це за наявності підключення до інтернету. Раніше для цього доводилося підключати мобільний пристрій до PC або Mac, після чого переводити його в режим DFU за допомогою утримання кнопок і відновлювати операційну систему через файловий менеджер Finder або через iTunes.

 

Тепер завдяки нововведенням користувачі можуть стерти з смартфона або планшета пароль. Напис із пропозицією це зробити відображається після кількох спроб ввести пароль, якщо всі з таких виявляться невдалими. Щойно мобільний пристрій заблокується на 15 хвилин для захисту, у самому низу з’явиться напис «Стерти пристрій». Натиснувши на цю кнопку, можна буде скинути електронний пристрій до заводських налаштувань з видаленням усіх особистих даних, після чого налаштувати його знову. Щоб скинути з екрана блокування користувачам, потрібно ввести пароль від облікового запису Apple ID, до якого прив’язаний iPhone або iPad. Лише в такому разі вдасться виконати таку операцію.


Крім того, під час скидання електронного пристрою має бути обов’язково підключення до інтернету, бо інакше нічого не вийде. Якщо підключитися до глобальної мережі з будь-яких причин неможливо, доведеться так чи інакше використовувати комп’ютер, щоб виконати скидання пароля на iPhone або iPad з метою отримати доступ до нормальної працездатності смартфона або планшета, адже коли гаджет має захист паролем, загубленим або забутим. Використовувати його абсолютно неможливо. Зняти пароль без втрати особистих даних на мобільному пристрої неможливо, оскільки за замовчуванням всі особисті дані користувачів захищені шифруванням, і без цього самого пароля здійснити розшифровку вмісту неможливо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.