Що швидше розряджає телефон: Wi-Fi чи 4G

Серед користувачів поширений міф, що Wi-Fi швидше розряджає акумулятор, аніж 4G. Проте що насправді потрібно вимикати аби заощадити відсоток вашої батареї.

Деталі

Сучасні смартфони з кожним роком еволюціонують та стають ще кращими ніж попередні версії. Проте проблема швидкого зниження батареї поки нікуди не зникла. Стан акумулятора також залежить від віку гаджету. То що ж швидше розряджає смартфон: 4G чи Wi-Fi?

Наведемо ситуацію, коли ви перебуваєте вдома та маєте стабільний Інтернет. Ви не переміщуєте смартфон в інше приміщення, а отже сигнал є стабільним. Експеримент показав, що протягов 8 годин роботи 4G «з‘їв» батарею на 3-4% більше, ніж Wi-Fi.

Проте такі ідеальні умови можуть бути лише вдома. Мережа стабільна, сигнал не переключається. Можна зробити висновок, що Wi-Fi роутер забезпечує стабільність зв’язку. 4G не забезпечить вам стабільність сигналу.

Чому мобільні дані витрачають більше заряду?

1. Користувач надсилає SMS та здійснює дзвінки. В цей час дані перемикається з 4G на 3G, або й нижче. Перемикання витрачає зайвий відсоток заряду акумулятора. Чим більше та скоріше ваш телефон змінює мережу, тим швидше буде сідати телефон. Тому, у місцях без стільникової мережі рекомендуємо вам взагалі відключати мобільні дані.
2. Найближча вишка стільникового оператора надто навантажена. Це може статись, коли до мобільного Інтернету підключено багато користувачів. Таким чином, телефон намагається знайти найближчу станцію подалі.
Раніше ми писали про те, в яких випадках взагалі необхідно вимикати мобільні дані.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.