Новий спосіб прискорити роботу MIUI у смартфонах Xiaomi

Свіжі версії програмного забезпечення можуть суттєво гальмувати на старих пристроях. Це справедливо практично для всіх операційних систем та оболонок. Навіть власники пристроїв на Mac OS можуть розповісти свій важкий шлях встановлення оновлень, які погіршують продуктивність, замість її підвищення. Зі смартфонами схожа ситуація, нові версії ОС чудово почуваються на новеньких флагманах, а коли намагаєшся встановити самий апдейт на смартфон, отримуєш купу проблем і вічні гальма в роботі.

 

Є однак кілька варіантів підвищити продуктивність свіжої системи на “старому” смартфоні. Перший спосіб досить простий і з ним впорається будь-який користувач із мінімальним досвідом. У розділі «Про телефон» потрібно зробити кілька швидких тапів за рядком «Версія MIUI», після чого буде розблоковано розділ для розробників.

Далі в розділі “для розробників” ми рекомендуємо виставити параметр анімації на рівні 0 або 0,5. Також варто спробувати активувати пункт “Увімкнути оптимізацію MIUI”. При цьому змінюючи кожне настроювання намагайтеся запам’ятовувати, які саме зміни ви здійснили, щоб у разі погіршення продуктивності можна було повернути все назад. Ще одним способом є встановлення програми Magisk та модулів до нього «Оптимізація пам’яті» та «Покращення торкання». Однак цей спосіб є більш ризикованим і може призвести до “окерування” смартфона, тому ми б його рекомендували лише для крайніх випадків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.