Один із самих популярних месседжерів запустив грошові перекази в криптовалюті

Месседжер WhatsApp почав тестувати функцію оплати у криптовалюті за допомогою віртуального гаманця Novi. Переклади виробляються в стейблкоінах Pax Dollars миттєво та без комісії, але доступний сервіс поки що лише у США. Про це у Twitter повідомив новий глава сервісу Novi Стефан Касріель. Повідомляється, що послуга доступна обмеженій кількості користувачів зі США, а відправка криптовалюти проводиться так само просто, як і надсилання повідомлень у месседжері.

Зазначимо, що переклади проводяться через гаманець Novi (корпорація Meta) з використанням токентів Pax Dollars (USDP) – стейблкоінів на блокчейні Paxos. Ця криптовалюта прив’язана до долара США.

“Використовуйте ваш цифровий гаманець Novi для відправлення та отримання грошей прямо в чат WhatsApp. Люди використовують WA для відправки грошей близьким, і тепер Novi допоможе їм зробити це безпечно, миттєво та без комісії”, – прокоментував у Twitter глава WhatsApp Уілл Кетхарт.

Як повідомили в Novi, для того, щоб відправити криптовалюту, потрібно натиснути значок “Скріпка” або “+” залежно від операційної системи гаджета, тобто так, як і будь-який інший файл. Далі потрібно вибрати пункт “Оплата”.

Комісій чи обмежень щодо частоти перекладів поки що немає. Також Novi пропонує безкоштовно зберігати гроші або переказувати їх на рахунки в банках.

Як зазначають у компанії, на наскрізне шифрування WhatsApp платежі не вплинуть. Поки що пілотна версія WhatsApp Novi доступна лише двома мовами – англійською та іспанською.

Зазначимо, що у 2019 році Meta (раніше Facebook) планувала запустити свою криптовалюту – Libra, яка була б прив’язана до активів із низькою волатильністю. А для перекладів у цій криптовалюті створено гаманець Calibra. Пізніше Libra перетворилася на Diem, а Calibra – на Novi.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.