Як отримати в “Дії” 1000 гривень на карту ПриватБанк і Monobank

Як оформити, отримати та витратити 1000 гривень за вакцинацію. Державна програма “єПідтримка”, яка стартує з 19 грудня, передбачає надання кожному українцю, який пройшов повний курс вакцинації, грошей із державного бюджету на суму 1000 гривень. Щоб стати учасником програми особам віком від 18 років, які мають українське громадянство, потрібно пройти повний курс вакцинації від COVID-19 та отримати “зелений” сертифікат вакцинації у додатку “Дія”.

Для того, щоб отримати 1000 гривень, необхідно подати заявку на отримання грошей. Для цього потрібно через додаток банку оформити спеціальну картку “єПідтримка”. Крім того, її можна оформити і у звичайному відділенні фінустанови.

Маючи карту, потрібно завантажити програму “Дія” та авторизуватися в ній. Перевірити, чи є у додатку “зелений” COVID-сертифікат

Далі у розділі “Послуги” вибрати послугу “єПідтримка”. Вибрати для виплати картку “єПідтримка” та натиснути “Отримати допомогу”.

Таким чином буде сформовано заявку на отримання грошей. Вона надходить на перевірку і незабаром на віртуальну картку надійдуть гроші.

Зазначимо, що оформити картку “єПідтримка” можна вже у 6 українських банках, які приєдналися до програми. Це ПриватБанк, Monobank, Альфа-Банк, А-Банк, Укргазбанк та Ощадбанк. Однак невдовзі список може поповнитися й іншими фінустановами.

 

Витратити 1000 гривень за вакцинацію можна на товари та послуги, які мають певні МСС-коди. Зазначимо, що кожен бізнес має такий код. Видають його у банку, а вказує він на категорію надання послуг чи продажу товарів.

Так, перелік МСС-кодів, де можна витратити 1000 гривень за вакцинацію, затверджено Кабміном. Тобто витратити гроші можна не на все на товари та послуги.

Зараз до списку товарів та послуг, де можна розрахуватися 1000 гривень за вакцинацію, входять: спортзали, фітнес клуби, театри та кінотеатри, музеї та виставкові центри. Крім того, за ці гроші можна буде купити квитки на потяги або літаки, але тільки в межах України або ж на товари з книгарень.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.