Як подати заявку і отримати 1000 гривень в “Дії”

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вчора, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат 1000 грн від держави. При цьому Федоров роз’яснив, що єпідтримка – це програма допомоги бізнесу, яку ініціював президент України Володимир Зеленський.

“А наша команда відповідає за технічну частину реалізації проекту. На першому етапі виплата буде доступна з 19 грудня лише у додатку Дія”, – зазначив він.

А ось подати заявку можна буде у додатку “Дія” у кілька кліків, якщо людина є громадянином України старше 18 років та має “зелений” сертифікат у додатку “Дія”.

Як отримати виплату:

  • оформити спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків-партнерів. Щодня до проекту приєднуватимуться нові. Відкрити можна буде і онлайн та офлайн. Отримати гроші на звичайну картку не можна.
  •  завантажити програму Дія та авторизуватися.
  • переконатися, що має “зелений” сертифікат у додатку Дія. Важливо: сертифікат із порталу Дія чи паперовий від сімейного лікаря не підходять. Отримати COVID-сертифікат у програмі Дія зараз можна як з ID-картою, так і з паспортом-книжкою.
  • зайти до розділу Послуги та виберіть “єПідтримка”.
  • вибрати для виплати картку “єПідтримка” та чекати надходження грошей.

Федоров також нагадав, що пілот проекту є Підтримка стартує з 13 числа. При цьому витратити тисячу можна на послуги бізнесу, які найбільше постраждали під час пандемії. Це театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги та квитки на внутрішні рейси.

“Це перший у світі проект у такому форматі та технічній реалізації. Ми не знайшли аналогів у світі та розробили власне рішення, де разом зібрані держава, банківська сфера та бізнес. Ми зробили весь процес максимально простим як для людей, так і для бізнесу”, – додав він.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.