“Дія” не витримає напливу людей, які хочуть отримати 1000 гривень

Не так давно Президент України повідомив, що кожний громадянин з двома дозами вакцинації отримає віртуальну 1000 гривень. Проте Міністерство цифрової трансформації України переймається, що додаток не здолає такої кількості бажаючих та е-Підтримка просто не витримає.

Деталі

Це почнеться тоді. коли всі бажаючі почнуть одночасно генерувати Covid-сертифікати. Якщо таке станеться, то роботу додатку прийдеться відновлювати декілька днів. Близько 4 мільйонів українців досі не згенерували сертифікати у державному порталі. Працівники міністерства переймаються, що це буде дійсно великою для них проблемою.

Тому, ми радимо зробити це зараз, поки немає таких великих черг. Якщо кожен подумає про завчану реєстрацію та отримання сертифікатів, то програма “е-Підтримка” пройде даний етап успішно. Для отримання сертифікату потрібно:

  • відкрити у програмі “Дія” меню “Послуги” або натиснути на головному екрані “Додати документ”;
  • вибрати потрібний вид сертифіката;
  • поставити галочку, щоб надати згоду на передачу медичних даних;
  • натиснути кнопку “надіслати”.
  • якщо лікар вніс коректно інформацію про вакцинацію до медичної системи, документ з’явиться у “Дії” за кілька секунд.

Бонусні “президентські” кошти можна витратити на книги, абонемент у спортзал, фітнес-клубу, кінотеатр, театр, музей, або придбати квитки на транспорт. Планувалось, що дана програма діятиме лише місяць. Але вирішено, що виплата триватиме цілий рік.

Нагадуємо, що раніше ми писали про те, як можна отримати кошти, не завантажуючи додаток “Дія”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.