1000 гривень за вакцинацію можна буде отримати без «Дії»

Нещодавно уряд прийняв рішення, за яким кожен власник зеленого COVID-сертифікату отримає 1000 гривень. Спочатку планувалось, що це буде цифрова валюта для розрахунку у кінотеатрах, фітнес-центрах, тощо. Це викликало великі суперечки в мережі, так як більшість громадян проживають у селищах, де не працює цифрова валюта. Пенсіонери також не зможуть доцільно скористатись дарованими бонусами. Проте ситуація змінилась.

Деталі

Наразі уряд працює над системою отримання бонусів доя громадян, які не мають можливість користуватися  державним порталом «Дія».

Спочатку розробиться механізм отримання коштів для користувачів державного додатку. Після цього буде другий етап, який націлений для виплати коштів не користувачам додатку.

В Україні працює вже 100 онлайн-центрів, в які можуть звернутись громадяни за допомогою. Ймовірно, що саме в цих центрах пенсіонер зможуть отримати бонусні кошти.

Програма стартує з 19 грудня цього року та буде тривати весь наступний рік. повного щеплення проти захворювання. Після старту всі вакциновані зможуть отримати кошти на віртуальні карти, проте розглядається отримання коштів Ц на банківську карту.

За віртуальні кошти можна буде придбати квиток в музей, театр, кінотеатр, концерти та книги. Потім уряд повідомить про перелік МСС-кодів, за якими працюють всі ці організації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.