Усіх абонентів “Київстар”, Vodafone та lifecell поставлять на облік або відключать від зв’язку

Парламент України взяв за мету в найкоротші терміни поставити на облік усі смартфони та мобільні номери українців. Абоненти мобільних операторів  «Київстар», lifecell і Vodafone можливо матимуть серйозні проблеми з мережою. Народні депутати прийняли законопроєкт №6183, за яким в країні будуть вести облік всіх пристрої, а підозрілі з них відключатимуть від мережі.

Деталі

Дане нововведення вводиться для захисту інтересів держави та формування законодавства, яке буде відповідати вимогам Міністверства цифрового зв’язку. Новий законопроєкт збагачуватиме державний бюджет кожного року на 2 мільярди гривень.

Облік смартфонів розпочнеться 1 липня 2022 року. Буде введена автоматизована інформаційна система обліку інтернаціональних ідентифікаторів та обмежиться доступ мобільного зв’язку.

Існуватиме три списки:

  • «Білий список» — список ідентифікованих пристроїв, якими можна без проблем користуватись;
  • «Сірий список» — смартфони з тимчасовим доступом до користування;
  • «Чорний список» — мають ідентифікатори, які заборонені.

Без проблем смартфони зможуть працювати лише до 31 грудня 2024 року. Після цього, мобільні оператори припинять надавати послуги підозрілим гаджетам. Іноземці користуватимуться смартфоном лише протягом 120 діб. Якщо ж ви придбали смартфон за кордоном, то обов’язково вкажіть це, аби не залишитись без зв’язку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.