Як збільшити оперативну пам’ять у смартфонах Xiaomi, Redmi та Poco на 3 ГБ

Деякі моделі смартфонів Xiaomi, Redmi та Poco підтримують збільшення оперативної пам’яті за рахунок виділення місця з накопичувача під додатковий обсяг файлу підкачування. Ця функція називається Memory Extension, і вона стає доступна дедалі більшій кількості моделей з випуском оновленої версії MIUI 12.5.

Спочатку за допомогою Memory Extension можна було наростити оперативну пам’ять на 1 ГБ, а тепер квота збільшена втричі – до 3 ГБ. Для звичайного використання не потрібно збільшувати оперативну пам’ять, це може стати в нагоді тільки для великовагових програм, для ігор і запуску програм з розділенням екрана або в плаваючих вікнах.

Увімкнути розширення оперативної пам’яті дуже легко, це можна зробити натисканням лише однієї кнопки в налаштуваннях. Головне — щоб там була така опція, а це залежить від конкретної моделі смартфона, версії MIUI та регіону, для якої випущено прошивку. Наприклад, відомо, що вона підтримується на глобальних версіях Mi 10 Ultra, Redmi 10 та Poco F3.

Відкрийте «Параметри» та перейдіть до «Додаткові параметри». Якщо ви побачите розділ Memory Extension (або «Розширення пам’яті»), зайдіть у нього та активуйте цю опцію. Перезапустіть смартфон і перевірте в налаштуваннях обсяг оперативної пам’яті – якщо її побільшало, значить, ви все зробили правильно.

Швидше за все, з випуском оновлення MIUI 13 наступного року смартфонів, що підтримують Memory Extension, побільшає, а це означає, що збільшити оперативну пам’ять можна буде навіть на смартфонах, які зараз не підтримують цю функцію.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.