Як виміряти пульс за допомогою смартфона Xiaomi

Сучасні смартфони можна використовувати не тільки для дзвінків, надсилання повідомлень та перегляду відео. З їхньою допомогою можна виконувати безліч інших завдань, у тому числі контролювати стан свого здоров’я. Належить це і до моделей китайського бренду Xiaomi. Власники смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO можуть слідкувати за своїм здоров’ям за допомогою фірмової програми Mi Health. Однією з найкорисніших фішок цієї програми є визначення частоти серцевих скорочень за допомогою камери смартфона. І зараз ми про неї розповімо.

Після того, як програма Mi Health оновилася до версії 2.7.4, там з’явилася нова функція під назвою Heart Rate, що дозволяє підраховувати пульс за допомогою камери смартфона. Для цього не потрібно встановлювати програми від сторонніх розробників або використовувати інші пристрої на зразок смарт-годин або фітнес-браслетів.

Для вимірювання частоти серцевих скорочень програма Mi Health використовує основну камеру смартфона та світлодіодний спалах. Спалах підсвічує палець, а камера знімає, як кров протікає на пальці, і аналізує отримане зображення. визначаючи пульс.

Як визначити пульс за допомогою смартфона Xiaomi:

  • Відкрийте програму Mi Health;
  • Перейдіть до розділу Heart Rate;
  • Натисніть червону кнопку в нижньому правому куті;
  • Прикладіть палець до датчика основної камери так, щоб він повністю закритий разом зі спалахом;
  • Дочекайтеся, доки смуга завантаження, що з’явиться на екрані, досягне 100%;
  • Заберіть палець.

Після вимірювання пульсу програма запропонує вказати ваш фізичний стан: чи перебуваєте ви в стані спокою, в русі або виконуєте фізичне навантаження. Після цього на екрані з’явиться докладний звіт про поточну частоту серцевих скорочень із зазначенням того, чи пульс є швидким, нормальним чи повільним.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.