«Київстар» зізнався, скільки вони заробляють на одному абоненті

Олександр Комар, голова Київстару, нещодавно провів масштабну пресконференцію та звітував про здобутки компанії останнього року. Ми розповімо вам коротко про важливу інформацію та результати конференції.

Деталі

Олександр Комар зазначив, що мережею 4G вже користується близько 90% населення України. В загальному, це жителі Київська, Житомирської та Дніпропетровської областей. А до кінця року компанія планує покрити близько 90% автомагістралей загальною довжиною 1800км.

За 2020 рік компанія інвестувала в 4G 20,3 млрд гривень та заплатила податки у сумі 9,3 млрд гривень. Середня виручка одного абонента (ARPU) зросла на 9% (на 86 гривень). Прогнозується таке ж зростання на майбутній рік.

Всього мобільний оператор має 16,6 млн абонентів у мережі 4G, проте тільки 11 млн користується ним. Кількість споживаного інтернету також зростає. Раніше середній показник становив  2,3 ГБ, а тепер він зріс  до 7 ГБ на місяць. У сільській місцевості трафік споживаного інтернету зріс втричі.

Щодо 5G: у мережі Київстар існує лише 1,5% абонентів, які мають 5G-пристроями. Наприклад, у Європі взагалі скептично ставляться до 5G. Навіщо 5G, коли є гарний широкосмуговий 4G. Проте, “Київстар” планує над впровадженням 5G.

Зростають прибутки від нетелеком-послуг (cloud, big data та ін). Продажі послуг/сервісів, пов’язаних з віддаленим робочим місцем, зріс у 2021 на 132% порівняно з 2020 роком. Доходи від продажів хмарних рішень зросли протягом року — Office 365 на 239%, Microsoft Azure — на 1089%. Від послуг на базі Big Data – на 148%.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.