Всіх абонентів «Київстар», Vodafone і lifecell хочуть масово відключити від зв’язку

Абонентів «Київстар», Vodafone і lifecell незабаром відключать від зв’язку. Дане рішення пов’язане з ухваленням народним депутатами законопроэкту №6183. Рішення має на меті поставити всі пристрої на облік та підозрілі з них відключати від мережі.

Деталі

Таким чином, депутати хочуть захистити захистити інтереси держави та зробити законодавство, яке буде відповідати вимогам Міністверства цифрового зв’язку. Крім того, депутати стверджують, що це дозволить щорічно отримувати 2 мільярди гривень до державного бюджету.

Якщо законопроэкт приймуть, то він увійде в дію 1 липня 2022 року. Для цього також потрібно ввести автоматизовану інформаційну систему обліку інтернаціональних ідентифікаторів та обмеження доступу мобільного зв’язку.

Всього буде три списки:

  • «Білий список» — список ідентифікованих пристроїв, якими можна без проблем користуватись;
  • «Сірий список» — смартфони з тимчасовим доступом до користування;
  • «Чорний список» — мають ідентифікатори, які заборонені.

Популярні мобільні оператори перестануть надавати таким смартфонам послуги. Всі смартфони будуть працювати без проблем лише до 31 грудня 2024 року. Якщо громадянин придбав смартфон за кордоном, він має вказати про це. Іноземці ж зможуть користуватись мобільним зв’язком в Україні протягом 120 діб.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.