Знайдено програми, які терміново потрібно видалити зі смартфона Xiaomi

В мережі все більше описують випадки, де користувачі з всього світу встановили підозрілий додаток, після чого з смартфоном почали коїтись великі проблеми. Майже 9 мільйонів людей встановити на свої Android смартфони додатки з троянським конем, який збирає про них дані.

Деталі

Антивірусний розробник виявив близько сотню додатків, що містять троянський Android.Cynos.7.origin. Вірус націлений на російську, китайську та міжнародну аудиторію.

Встановивши додаток, ви надаєте йому дозволи, після чого шкідник відправляє га сервери вашу геолокацію, номер мобільного телефону, контакти, паролі та іншу цінну інформації. Цільовою аудиторією таких ігор ж в більшості діти. Вони самі не зрозуміють, як нададуть дозвіл до зчитування даних, що призвела до негативних наслідків.

Такі віруси можуть завантажувати на ваш смартфон додаткові шкідливі модулі та навіть перехоплювати ваші вхідні СМС.  Перелік небезпечних додатків можна переглянути на сайті Dr. Web. Серед них “Команда має вбити боєголовку”, Cat game room, Drive school simulator та Hurry up and hide. Наприклад, останній додаток завантажили два мільйони разів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.