Як повністю видалити інформацію про себе із GetContact

GetContact – зручний сервіс, який дозволяє дізнатися, хто вам дзвонить. З його допомогою можна також «пробити» номер і з’ясувати про його володаря певні подробиці (наприклад, місце його роботи, сферу діяльності і навіть оцінку його порядності).

GetContact працює дуже хитро – він сканує контакти з телефонної книги та прив’язує до номерів телефону те, як люди записали у себе ті чи інші контакти. Це далеко не завжди лише ім’я та прізвище, адже деякі люди додають додаткову інформацію про людину і навіть можуть дати їй характеристику. GetContact вивантажує всі ці дані та робить їх загальнодоступними.

Якщо у вас є вороги, вони можуть внести вас до свого списку контактів з образливим описом. А якщо ви займаєтеся секретною діяльністю — це теж може втекти і стати відомим будь-кому, якщо хтось із ваших знайомих вказав місце вашої роботи у своїй телефонній книзі. Крім того, вам міг дістатися номер, який колись належав іншій людині, і відомості в GetContact виявляться просто недостовірними.

Як бачите, причин видалитись з GetContact може бути безліч, але просте видалення програми не допоможе, оскільки інформація про вас, як і раніше, залишиться в сервісі і її бачитимуть інші. GetContact дозволяє приховати інформацію про себе, але зробити це не так просто.

Відкрийте програму GetContact, перейдіть в «Параметри», потім у «Параметри облікового запису», далі в «Керування обліковим записом» і натисніть «Заблокувати».

Вас викине з облікового запису. Можете видалити програму, і бажано більше не залогінюватись в ній, інакше інформація про вас знову з’явиться в GetContact.

Але це не все.

Зайдіть на сайт GetContact, залогіньтесь в ньому, підтвердивши свій номер телефону через Telegram або WhatsApp, і перейдіть до розділу «Керування конфіденційністю профілю». Ви побачите теги, вказані іншими користувачами для вашого номера, а також опцію «Налаштування видимості». Вимкніть свою видимість у сервісі.

Після цього інші люди при спробі знайти інформацію за вашим номером у GetContact будуть бачити повідомлення про те, що ви вважали за краще приховати її.

 

І це ще не все. Для вірності лишився ще один крок. Перейдіть на сторінку техпідтримки GetContact та напишіть вимогу видалити інформацію про вас (можна українською мовою). Приблизно через добу на вказану пошту має прийти відповідь з підтвердженням видалення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.