В Україні зменшиться кількість банкоматів та карток

Незабаром в Україні зменшиться кількість або зовсім зникнуть банкомати та картки. Тому, громадяни, можливо, будуть отримувати та переказувати гроші готівкою в касі.

Деталі

Дані нововведення пов’язані з дефіцитом мікропроцесорів. Експерти зазначають, що незабаром Україна відчує дефіцит мікрочіпів, як споживачі інших країн. Організація Smart Payment Association перша повідомила про дефіцит мікрочіпів у світі. Саме це може спричинити зменшення кількості банківських карток.

Андрій Дубас, президент Асоціації українських банків (АУБ), вважає, що ця проблема зачепить Україну. Крім того, Українці менше користуються картками: роблять покупки в інтернеті та розраховуються за допомогою смартфону ( близько 30%).  Президент додав, що більшість карток не мають високотехнологічних чіпів, в них зашиті простіші процесори, на яких поки немає дефіциту.

А от банкомати багаті на дані чіпи, без яких вони стануть просто непотрібними. Тому, дефіцит торкнеться банкоматів – їх кількість може зменшитись.

Прогнози експертів

Термін придатності карти складає три роки, на відміну від банкоматів, які працюють набагато довше. Є надія, що поки банкомати в Україні перестануть нормально працювати, ситуація з мікрочіпами покращиться. Андрій Дубас вважає, що українська банківська інфраструктура зможе пройти цей період гідно і не відчути великих проблем із постачанням банківських карток або терміналів.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.