Додаток “Дія” отримав ще більше можливостей

Рада скасувала “паперову” прописку: тепер доступно в “Діє”. Зареєструвати місце проживання в Україні стане простіше. Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє робити це у додатку чи на порталі “Дія”.

Про це повідомляється у Телеграм-каналах Ради та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. “Прийнято Закон України про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні (№5463)”, – йдеться у повідомленні ВРУ.

Як зазначив Федоров, тепер “знищено” штам у паспорті та “папірець” до ID-картки. Він підкреслив, що формат цієї послуги давно застарів, але тепер можна буде зареєструвати місце проживання по-новому – онлайн через Дію. Міністр додав, що такі зміни дозволять українцям оформлювати пенсію, документи чи отримувати медичну допомогу за адресою проживання, а не прописки.

Водночас реєстрація місця проживання не є правом власності на житло, а лише повідомляє державу, де фактично мешкає людина. Поки що послуга працює в тестовому режимі в 7 містах, але вже зовсім скоро буде доступна всім. Так, згідно із законом, українці мають декларувати місце проживання у житлі, яке є власністю або призначене для короткострокового проживання.

А реєстрація місця проживання проводиться у разі, якщо житло є комунальною власністю та підлягає приватизації, а також є службовим.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.