Вчені розробили найміцніше скло для смартфонів та телевізорів

Команда вчених зі всього світу розробила нову технологію для виробництва надміцного композитного скла для різних гаджетів. Дослідження проводили вчені з Австралії, Великобританії, Франція, тощо. Вчені запевняють, що дане скло не розіб’ється та забезпечить чітке зображення. Нові екрани за якістю стануть кращими, ніж QLED-дисплеї.

Доктор Цзінвей Хоу, керівник проєкту, пояснив, що  дані матеріали, які випромінюють світло, виготовлені з галогенів свинцю. Працюють вони таким чином: вони поглинають сонячну енергію та світло і перетворюють енергію на електрику, що допоможе заощадити енергію. З таких матеріалів роблять бюджетні сонячні панелі. Недоліком екранів є лише надчутливість до води, тепла, світла та повітря.

Композитне скло проводить світло

Команда вже знайшла спосіб, який буде захищати нанокристали пористого скла від довкілля. Цей спосіб допоможе запобігти вимиванню іонів свинцю з панелей.

Дослідники також кажуть, що цю технологію можна застосовувати у різних сферах, наприклад, створювати екрани, які перевершать якість QLED-екранів. Крім того, дослідники додають, що вони не тільки зможуть зробити нанокристали найміцнішими, а можуть налаштувати їх властивості таким чином, що сила випромінення світла буде надзвичайною.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.