Чому вам телефонують та кидають слухавку

Останнім часом можна прослідити тенденцію телефонних дзвінків від шахраїв. Зазвичай, вони телефонують та одразу кидають слухавку. Євген Ющук, спеціаліст з конкурентної розвідки, розповів, чому вони це роблять і частиною якого підступного плану є ці дзвінки.

Насправді, телефонують вам не люди, а спеціально налаштовані роботи. За допомогою програм, такі роботи телефонують одночасно десяткам жертв. Так вони шукають того, кого потім будуть “оброблювати”. Шахраї просто шукають людей, які готові на діалог з незнаоймцем. Багато людей не передзвонють на такі “пусті” дзвінки та позначають їх спамом.

Тут працює звичайна психологія, а жертва сама попадається на крючок. Євген Ющук стверджує, що коли людина сама набирає номер, у неї підсвідомо є більша довіра до того, хто на іншому кінці дроту. Людина мізками розуміє, що вона дзвонить, оскільки їй раніше дзвонили, але, тим не менш, один маленький рубіж оборони шахраї таким чином долають.

Що робити?

Є кілька варіантів.

  1. Не передзвонювати ніколи на незнайомі номери.
  2. Завантажити програми, які визнчають дзвінки від спамерів. Програма під час дзвінка буде показувати чи це спам та відзначить телефон червоним.

Є й інші варіанти боротьби з підозрілиим дзвінками – наприклад, відповідати їм в тому ж стилі. Але витримки та терпіння вистачить не всім.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.