Оновлення Android 12 ламає смартфони

В мережі почали з’являтися безліч скарг від власників смартфонів Google Pixel, які оновилися на Android 12 – їх пристрої перестали працювати. Про це повідомляє Phone Arena.

Відповідно до джерела, проблеми з’явилися практично на всіх підтримуваних смартфонах Pixel. Наприклад, користувач Pixel 4а по імені Сартак Бхатіа написав:

«Після поновлення мого смартфона до Android 12 деякі додатки постійно дають збій, а батарея розряджається ну дуже швидко»

Ситуація, безперечно, неприємна, однак девайсом хоча б можна користуватися. Але буває і гірше. Наприклад, власник смартфона Pixel 5 поскаржився, що після поновлення до Android 12 у нього постійно гасне дисплей. Він намагався робити повне скидання і відновлення, і навіть налаштовував смартфон як новий, але проблема повторюється – по суті, він не може нормально користуватися своїм пристроєм.

Користувач Pixel 4 зіткнувся з іншою проблемою – за його словами, смартфон перестав розпізнавати біометрії. Якщо його перезапустити, то сканер особи працює кілька годин, після чого відключається і просить його протерти або почистити. Розблокувати смартфон тепер можна тільки код-паролем.

Найбільше не пощастило одному з володарів Pixel 3. Він розповідає, що його пристрій одержав «нову фішку» разом з Android 12 – тепер воно мимовільно перезавантажується. Примусові перезавантаження, скидання даних і відновлення також не дають результату. Він зазначає, що перед перезавантаженням нерідко з’являється попередження про збої в Pixel Launcher – можливо, фатальна помилка криється саме в ньому.

Експерти припускають, що причина збоїв – впровадження нового процесора Google Tenzor в моделі Pixel 6 і 6 Pro. Можливо, компанія зосередилася на оптимізації Android 12 для власного чіпа, тому пропустила фатальні баги в збірках для смартфонів Pixel з процесорами Qualcomm.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.