Масштабне оновлення в “Дії”

«Держава і я» або ж по-іншому відомий мобільний додаток «Дія» був створений проти бюрократичної системи. Зараз у застосунку можна завантажити паспорт, посвідчення водія, Bank ID та багато інших документів.

Проте, віцепрем’єр Федоров обмовився, що невдовзі “Дія” буде розширювати свої можливості. В планах, аби кожний громадян мав доступ через додаток кредитної історії та судових справ. Через додаток громадяни матимуть змогу оформити субсидію та пенсію. Крім того:

  • реєструвати немовлят;
  • подавати заяву до РАЦСу;
  • замовляти доставку водійського посвідчення;
  • отримувати довідки про несудимість.

Крім того, в застосунку можна змінювати місце реєстрації громадянина. Ця функція є найпопулярнішою серед користувачів додатку. Нею можна було скористатись ще на початку травня, але це був тестовий режим, в якому було безліч порушень. Михайло Федоров наразі особисто контролює цей проєкт, та щотижня перевіряє його готовність

Diia Summit — послуга реєстрації, яка допоможе вам отримати медичну допомогу, субсидію, пільги, та будь-які документи/посвідчення.

Це надзвичайно зручно. Адже всі документи в купі, та ще й у вашому смартфоні, в якому ніколи не буде черг та обідньої перерви. Уявіть, як буде простіше влаштуватись на роботу, коли запустять кредитну історію та можливість отримати довідку про несудимість. Для військовозобов’язаних створили окремий додаток під назвою Military ID.

Зараз розробники працюють над електронними «ковід» сертифікатами. Адже попередня тестова версія працювала з помилками.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.