ПриватБанк розповів кого торкнуться нові обмеження по переказах з карти на карту

Українцям пояснили, кого торкнуться нові обмеження ПриватБанку на перекази між картками. Так, за словами журналіста, Приватбанк обмежив число переказів між фізичними особами на карти Visa / Mastercard в межах України та за кордон у зв’язку з тим, що багато фізичних осіб підприємців (ФОП) використовують свої особисті карти для отримання оплати за товари і послуги, не оплачуючи відповідні податки.

При цьому він підкреслив, що продавці товарів через маркетплейси (OLX, Prom і ін.) Або ж фізичні особи, що надають послуги, наприклад, перукарі або майстра з манікюру, сьогодні нерідко взагалі не мають ФОП і приймають оплату за товари та послуги на особисті банківські карти.
Крім того, нововведення Приватбанку зачепить також покупців товарів на міжнародних інтернет-магазинах (Aliexpress, Amazon, Asos, Shopbop і т.п.), які за місяць роблять понад 25 транзакцій за кордон. А також українських продавців крафтової продукції на міжнародній платформі Etsy, які беруть на свою карту Приватбанку щомісяця понад 30 транзакцій з інших країн.

Журналіст також висловив думку, що після введення нововведень, клієнти Приватбанку, число транзакцій у яких будуть перевищувати ліміти, мігрують в інші банки. Однак незабаром встановити подібні ліміти можуть зобов’язати і їх.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.