Честний обзор iPhone 13 в деталях

Презентація нової лінійки Айфонів традиційно наробила багато шуму. Привід цього разу дійсно був: американський бренд розчарував шанувальників відсутністю принципово нових рішень і технологічних інновацій. Втім, деякі зміни iPhone 13 все-таки отримав. Всі нюанси і деталі — цій статті.

Зовнішній вигляд

Дизайн iPhone 13 практично не відрізняється від 12-ї версії. Все той же литий корпус з удароміцного алюмінію, гострі бічні грані й барвистий дисплей із захисним склом Gorilla Glass. Невеликі нововведення ми бачимо у верхній частині дисплея: фірмовий«чубчик» стал вужчим, динамік для телефонної розмови переїхав до самого краю пристрою. За рахунок більш потужного акумулятора на 3240 мАг «підросла» і товщина — на 0,3 мм. Американський бренд вирішив поекспериментувати й додав у звичний модельний ряд новий колір — ніжно-рожевий з кремовим відтінком.

Екран в iPhone 13 абсолютно ідентичний попередникові. Це яскравий дисплей з діагоналлю 6,1 “, виготовлений за OLED-технології. Матриця Super AMOLED на органічних світлодіодах характеризується чудовими кутами огляду, а високий дозвіл 2532 × 1170 (460 ppi) зберігає чіткість картинки з будь-якого ракурсу. Екран оснащений набором фірмових технологій Apple — наприклад, баланс білого True Tone і нічне регулювання теплоти Night Shift. Ефективне олеофобне покриття не боїться подряпин і не збирає відбитки. В цілому дисплей Айфон 13 бездоганний: навіть дрібні деталі видно на яскравому сонці, а істинний чорний колір задовольняє найвимогливіших тестувальників. Єдиний недолік — незначне мерехтіння, але нічого критичного.

Процесор і «начинка»

iPhone 13 отримав нову версію фірмового процесора SoC Apple A15 Bionic. Як і попередник, він має чотирьохядерний GPU і шестиядерний CPU, де два ядра високопродуктивні, а ще чотири — енергоефективні. На жаль, чогось особливого тут не побачити: тести показали, що приріст продуктивності нового чіпсета склав всього 10%, в порівнянні з А14. Це краще, ніж нічого, але назвати це величезним прогресом або революційним рішенням не вийде.

Що стосується пам’яті, тут з’явилися деякі зміни. Мінімум флеш-пам’яті тепер стартує з позначки 128 Гб (в 12-й серії було 64 Гб). Максимум — 512 Гб, чого з головою вистачить для самих завзятих геймерів і любителів нескінченних селфі. «Начинка» стандартна: Wi-Fi 6, NFC (тільки для Apple Pay), GPS c A-GPS, ГЛОНАСС, універсальний роз’єм Lightning і інші, добре знайомі любителям «яблучних» смартфонів фішки.

Камера

В iPhone 13 ми бачимо інше розташування двох камер на тильній стороні. Раніше вони були строго одна над іншою, тепер рознесені й по горизонталі. Це рішення вже висміяли в мережі, адже практичного сенсу воно не несе. Зате якість фотозйомки збереглася на звично високому рівні. З невеликих змін — новий режим «Кіноефектів», при якому фокус автоматично переміщається в процесі зйомки (або вручну вже після зйомки).

Де протестувати?

Ви можете оформити замовлення на Айфон 13 в магазині Алло або познайомитися з ним наживо в фірмовому представництві мережі. Це кращий спосіб зрозуміти, чи заслуговує новинка вашої уваги.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.