Дієвий та легкий спосіб очистити пам’ять телефону

Що робити, якщо в необхідний момент закінчилась пам’ять на телефоні? Ми представимо легкі та швидкі способи по очищенню телефону. Але це потрібно зробити грамотно, аби дійсно видалити непотрібні дані.

Найчастіші причини браку пам’яті:

  • Месенджери (WhatsApp, Viber, Telegram) за зберігають у внутрішній пам’яті всі надіслані файли та медіа, тому і місце на смартфоні поступово закінчується.
  • Фото. Чим більше фото на телефоні, тим вище їх якість і роздільна здатність та розмір.
  • Відео. Надіслані через месенджери та зняті на телефон відео займають сотні мегабайт на вашому смартфоні.
  • Кеші. Соціальні мережі та інші додатки, якими ви часто користуєтесь мають великий кеш. Це тимчасові файли, які необхідні для швидкого доступу до контенту додатка (сторінок, зображень і т.д.).
  • Великі за обсягом програми. Соціальні мережі, ігри, музичні додатки– вони займають по кілька гігабайт пам’яті.

Очищати пам’ять смартфону варто починати з того, чим ви не користуєтесь. Адже так випадково можна видалити кеш необхідної вам програми.

Кеші програми

Видалити кеш можна в налаштуваннях смартфону в розділі “Додатки”. Необхідно по черзі обирати додатки, знаходити пункт “Кеш” та видаляти його, якщо розмір досить великий. Кеш не вплине на файли самго додатку.

Месенджери

Всі надіслані файли у месенджерах  зберігаються пам’яті телефону в однойменних папках. Для очищення потрібно видаляти не папки, а їх вміст.

Фото та відео

Багато користувачів не чистять свою галерею, тому фото та відео накопичуються там в величезних кількостях. Тому, буде логічно та просто видалити зайві та непотрібні файли з галереї.

Що не рекомендується видаляти?

Не рекомендується:

  • видаляти невідомі папки;
  • файли в невідомому розширенні;

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.