Секрети MIUI: які програми “вбивають” ваш смартфон Xiaomi

У всього в цьому світі є дві сторони. На перший погляд, велика кількість системних додатків і процесів це добре, різні служби допомагають користувачеві, пропонують правильні дії, відстежують події, моніторять місце розташування і так далі. Але якщо у вас не самий топовий смартфон і обсяг оперативної пам’яті обмежений, то подібна допомога може виявитися ведмежою послугою. Ми розповімо, які функції оболонки MIUI можна безболісно відключити, заощадивши трохи оперативки і підвищивши загальну продуктивність смартфона.

Пошук всіх служб буде відбуватися в налаштуваннях смартфона, нам буде потрібно зайти в розділ “Додатки”, вибрати відображення “Всіх додатків”. Одним з таких ненажерливих додатків є служба по відстеженню вашого місця розташування. Якщо ваш смартфон працює на базі процесора Qualcomm, то на ньому варто шукати службу “LocationServices”, ну а якщо ваш девайс заснований на чіпі Mediatek, то спробуйте пошукати процес “LPPe Service”. Деякі джерела повідомляють, що “LPPe Service” також прискорює витрата заряду акумулятора, через постійне підключення до навігаційних супутників.

Є ще одна можливість заощадити трохи оперативної пам’яті. Спробуйте в пошуку всіх додатків і процесів ввести слово “Rounded”. Всі знайдені позиції можна сміливо відключати, оскільки вони відповідають за оформлення операційної системи Android. У зв’язку з тим, що на вашому смартфоні Xiaomi, Redmi, Poco використовується інтерфейс MIUI, ці процеси вам не потрібні.

В черговий раз відзначимо, що робити всі маніпуляції і тонкі настройки смартфона слід тільки досвідченим користувачам, які розуміють і приймають всі можливі ризики, що виникають при даних діях.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.