Мережа Apple знаходить без інтернету зниклі iPhone по всьому світу

Пристрої Apple і сертифіковані гаджети сторонніх виробників підтримують «Мережа локатора». Ця функція дозволяє знаходити загублені телефони й речі майже в будь-який населеній зоні планети, причому без підключення до інтернету.

Як це працює?
Всі iPhone, iPad, iPod touch і Mac пов’язані в глобальну мережу. Якщо користувач втратить пристрій Apple, воно перейде в режим безперервного пошуку. Виявивши по Bluetooth поруч будь-який «яблучний» апарат, який зник гаджет почне сигналізувати власнику про приблизний місцезнаходження.

Оскільки кількість пристроїв Apple вимірюється сотнями мільйонів, можливість об’єднання з найближчою «Мережею локатора» висока.

Мережа Apple знаходить без інтернету зниклі гаджети
Так виявляється не тільки продукція Купертіно: мітка AirTag, яку можна прикріпити на будь-яку річ, теж сумісна з технологією. Apple дозволяє підключатися до «Локатору» будь-якого сертифікованого пристрою. Наприклад, вже підтримуються навушники Belkin і електровелосипеди VanMoof.

Наскільки це безпечно?
Передача даних по «Мережі локатора» відбувається анонімно, плюс інформація піддається наскрізного шифрування. Навіть якщо ваш айфон знайде якогось «втікача», ви про це не дізнаєтеся. По крайній мірі, так заявляє каліфорнійський IT-гігант.

Але можливість виходу з мережі все ж є. Для iOS інструкція наступна: потрібно відключити параметр «Мережа локатора». Алгоритм наступний: «Налаштування» – «Ім’я користувача» – «Локатор». В такому випадку апарат не зможе допомогти в пошуку загубленої речі, а й сам не буде визначено, коли його прогавить власник.

Це дійсно працює?
Власнику мітки AirTag з Чикаго вдалося знайти викрадений автомобіль. Він залишив трекер на випадок, якщо його машину вкрадуть. Так і сталося. За 10 хвилин автор опублікованої в мережі історії знайшов через «Мережа локатора» місце розташування машини, але виявилося, що зловмисник помітив AirTag в салоні і викинув його. На щастя, злодій не встиг далеко виїхати – викликана поліція повернула авто власнику.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.