Смартфони Samsung, Huawei і Xiaomi продовжують збирати призначені для користувача дані

Телефони Android продовжують збирати призначені для користувача дані, навіть якщо їм це заборонити. Це показала нова робота, яку очолили дослідники з Трініті-коледжу в Дубліні і Единбурзького університету. Так, згідно з дослідженням, смартфони на Android продовжують відправляти відповідні запити розробникам ОС і декільком іншим компаніям без відома користувача. Більш того, це відбувається навіть після того, як користувач видалить все відстежують додаток і заборонить смартфону збирати дані в налаштуваннях конфіденційності.

При цьому дослідники підкреслили, що вони уважно вивчили методи обміну даними телефонів на Android, вироблених відомими брендами, такими як Samsung, Huawei і Xiaomi. Виходячи з дослідження, телефони Samsung відправляли таємно зібрані дані в Google, LinkedIn, Hiya, а також Microsoft. До того ж телефони Xiaomi відправляли дані операторам мобільного зв’язку користувачів, Facebook і навіть самої Xiaomi.

В основному це залежало від того, які встановлені “системні програми” були присутні на пристрої. А ось видалити ці системні програми можна, адже вони зберігаються в оперативній пам’яті пристрою.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.