ПриватБанк і Ощадбанк закривають відділення на деякий час

Лідери банківського і поштового ринку України визначилися з графіком роботи на святковий період 14-17 жовтня. Держбанки в особі «Привату» і «Ощад» вирішили не відкривати відділення. Їх приклад наслідували лідери приватного сегмента «Альфа-Банк», «Райффайзен» і ПУМБ, інформує ознайомитися з планами кредитних установ видання «Обозреватель».

Пункти обміну валют і пристрої банкоматно-термінальної мережі будуть функціонувати в штатному режимі. Підставою для закриття офісів і відділень стала рекомендація НБУ. І хоча дана порада регулятора є чисто формальним і не обов’язковим до виконання, банкіри вирішили сприйняти його як наказ. Відзначається, що на всіх проведених в період довгих вихідних міжбанківських транзакцій через СЕП (Система електронних платежів, – ред.) Буде стояти дата 18.10.2021.

«Альфа-Банк» також не відкриє відділення в зазначені дні, однак зробить суботу, 23 жовтня, повноцінним робочим днем. Понад те, деякі фінустанови завтра, 13 жовтня, працюватимуть по урізаному графіком.

НБУ зажадав від підконтрольних йому кредитних установ на період довгих вихідних забезпечити безперебійну роботу обмінників, терміналів, банкоматів і завчасно здійснити соціальні виплати населенню (пенсії, допомоги тощо.)

Поштовики виявилися набагато працелюбні банкірів. Так, персонал Укрпошти отримає всього один додатковий вихідний 14 жовтня. Відділення «Нової пошти» післязавтра і в п’ятницю працюватимуть за скороченим суботнього розкладом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.