Знайдено секретний спосіб очистити пам’ять в смартфонах Xiaomi

Напевно ви стикалися з ситуацією, коли пам’ять мобільного пристрою постійно зменшується. При цьому ніякі «важкі» програми не були встановлені, використовуються програми для очищення смартфона, але місця катастрофічно не вистачає.

З цією проблемою зіткнувся один з користувачів, про що розповів в «Reddit». У своєму пості він описує проблему появи і зберігання кешу зображень в MIUI.

Суть проблеми в тому, що кожен раз після відкриття «Галереї», відбувається підгрузка мініатюр зображень в окремий каталог. Коли ви відкриваєте окремий знімок, його зображення кешируєтся, але в іншу папку.

Виходить, що в цих папках довгий час може зберігатися кеш раніше вилучених фото, цей кеш, як правило, не видаляється навіть за допомогою програми «Очищення». Найчастіше це і призводить до того, що пам’ять пристрою поступово скорочується.

Ось приклад:

Потрібно відзначити, що не в кожному випадку буде такий же результат, але перевірити варто, адже пам’яті багато не буває.

Щоб впоратися з завданням, виберіть менеджер файлів з доступом до прихованих файлів і папок. Зайдіть в додаток, далі виберіть «Android»> data> com.miui.gallery> files.

Далі перейдіть в «gallery_disk_cache» і знайдіть: «full_size» і «small_size». Виділіть їх, і подивіться, який обсяг пам’яті вони займають, після чого можете їх видалити, адже в них кеш, який займає місце в телефоні.

Ви можете не видаляти всі, а вибірково.
Джерело 1.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.