“Нова Пошта” і “Укрпошта” може позбавити українців посилок з AliExpress і Amazon

В Україні можуть прийняти законопроект № 4279. В Україні незабаром можуть прийняти новий законопроект № 4279, який може припинити доставку міжнародних посилок з популярних сайтів продажів AliExpress і Amazon. Так, в разі прийняття даного законопроекту, отримання таких посилок буде утруднено, і велика частина українців перестане замовляти товари на AliExpress і Amazon, а також на інших популярних сайтах.

Зокрема, цим законопроектом хочуть зобов’язати всіх одержувачів посилок з-за кордону щораз проходити верифікацію, надаючи поштової оператору копію паспорта та ідентифікаційного коду. Якщо вони не пред’являть цих документів, то посилку не отримають. За словами ініціаторів законопроекту, це допоможе боротися з контрабандою. А ось критики даного нововведення стверджують, що ніякого реального результату в боротьбі з контрабандою цей закон не дасть хоча б тому, що на частку посилок припадає лише 2% від міжнародних вантажних перевезень. А контрабанда, навпаки, ховається в останніх 98%, а не в цих двох.

До того ж замість боротьби з контрабандою даний закон стане боротьбою з міжнародними поштовими відправленнями і з простими громадянами, що замовляють недорогі товари з AliExpress і Amazon. Вся справа в тому, що вони не зможуть отримати свої замовлення в почтоматах або через абонентські скриньки в своїх будинках – їх можна буде отримати тільки через особистий контакт з оператором в поштовому відділенні.

Додатково до цього для того, щоб отримати таку посилку, кожен клієнт пошти повинен буде підписати угоду на використання його особистих даних.

Це також буде затримувати чергу. Як результат, це різко скоротить кількість замовлень українців на міжнародних торгових платформах. З цією думкою згодні, як керівництво “Укрпошти”, так і топ-менеджмент “Нової пошти”.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.