Xiaomi припинила випуск прошивки MIUI і нових версій Android для безлічі смартфонів

Китайська корпорація Xiaomi є одним з найбільших виробників електроніки в світі, а особливо широкої популярності користуються смартфони, випущені під її фірмовим брендом. Компанія щорічно випускає на ринок десятки нових моделей мобільних пристроїв, пропонуючи всім бажаючим зробити їх покупку. Але ось, до дуже превеликий подив для безлічі людей, сталося несподіване, так як мало хто очікував і взагалі міг собі уявити, що щось подібне колись станеться. Справа в тому, що даний виробник вважав за необхідне припинити випуск прошивки MIUI для ряду своїх телефонів, причому мова йде про дуже навіть популярних моделях, які були продані сумарно тиражем в кілька десятків мільйонів штук.

На практиці це означає, що всі смартфони з повного списку, опублікованого 2 жовтня 2021 року більше не будуть отримувати нові прошивки MIUI, а ще, крім цього, вони тепер уже ніколи не отримають нових версій операційної системи Android, тобто на цей самий рахунок можна навіть і не сподіватися. Єдині апдейти, які будуть виходити для цих телефонів, вдають із себе патчі для системи захисту, які будуть закривати якісь критичні дірки. Випускатися вони будуть раз в кілька місяців, причому після їх установки власники мобільних пристроїв гарантовано не помітять ніяких змін, тому що всі нововведення будуть впроваджуватися безпосередньо в структуру ОС заради закриття вразливостей.

 

Власникам смартфонів, які визнали застарілими, рекомендовано купити собі новий мобільний пристрій, щоб розраховувати на сучасний користувальницький досвід, що виражається у використанні самого нового і сучасного програмного забезпечення серед всіх доступних. Згідно з офіційною заявою компанії Xiaomi, нові прошивки відтепер ніколи не будуть випускатися для таких моделей мобільних пристроїв, як Mi 9, Mi 9 Pro 5G, Mi 9 SE, Mi CC9 (Mi 9 Lite), Mi CC9 Meitu Edition, Redmi K20, Redmi K20 Pro, Redmi Note 8 і Redmi Note 8 Pro. До сьогоднішнього дня всі ці телефони отримували розширену підтримку після закінчення терміну дії основної, але ось, через кілька років після їх виходу на ринок, таку вирішили припинити.

Очевидно, що за частиною технічного оснащення всі ці смартфони Xiaomi могли б забезпечувати повноцінну роботи нових прошивок MIUI і операційних систем Android ще багато років, проте компанія-виробник заради просування своїх нових мобільних пристроїв вважає за необхідне зробити так, щоб користуватися ними в подальшому стало неможливо, принаймні для всіх тих, хто хоче використовувати новітнє і найсучасніше програмне забезпечення. З великою часткою ймовірності, вже в наступному 2022 році припиниться програмна підтримка таких мобільних пристроїв, як Mi 10, Redmi Note 9 і Redmi K30. Подія такого роду, поза будь-якими сумнівами, дуже сильно і вкрай значно здивує безліч людей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.