5 звичок, які вбивають ваш смартфон

У користувачів смартфонів є свої шкідливі звички, які призводять до того, що ваш смартфон може вийти з ладу раніше часу. Ми розповімо про п’ять найпоширеніших кроках, які допоможуть продовжити життя вашого гаджета.

Не забуваємо протирати і чистити смартфон

Короновірусні часи призвело до того, що ми частіше стали мити руки і регулярно користуватися різними антисептиками. Потрібно розуміти, що бруд і пил є шкідливими не тільки для людини, але і для будь-якої техніки. Потрапляючи через роз’єм для навушників, роз’єм для зарядки або в решітку динаміка, пил може призвести до різних перешкод або навіть відмови даних частин. Намагайтеся регулярно протирати свій смартфон. У разі використання бамперів, ми рекомендуємо знімати його і протирати спиртовим розчином. Не буде зайвим, міняти бампери раз в кілька місяців, це поліпшить і зовнішній вигляд смартфона.

Намагаємося не аидати смартфон занадто часто

Ніхто не застрахований від падіння смартфона. Сучасні пристрої стали досить міцними, тому навіть серйозне падіння часто не призводить до поломки. Однак варто пам’ятати, що часті падіння смартфона, навіть нешкідливі, з часом можуть негативно позначитися на його роботі. Різні мікротріщини і відвалилися деталі – причина поломки або дорогого ремонту.

Ставимо тільки перевірені програми та ігри

Важливо проводити не тільки гігієнічні процедури, але стежити за гігієною програмної. Установка великої кількості невідомого софта з неперевірених джерел нічим хорошим не закінчиться. Тому ми рекомендуємо користуватися лише перевіреними магазинами додатків і завантажувати софт лише від відомих і добропорядних розробників.

Намагаємося не доводити смартфон до повної розрядки

Сучасні смартфони використовують літій-іонні (Li-ion) і літій-полімерні (Li-pol) акумулятори. Дані батарейки не мають тих проблем, які були у перших телефонів. Ви можете ставити на зарядку і знімати з зарядки смартфон в будь-який в момент, без будь-яких серйозних наслідків. Однак частий розряд акумулятора “в нуль” може негативно позначитися на терміні служби батареї. Професіонали рекомендують тримати рівень заряду в рамках 25-85%.

Захищаємо смартфон від вологи і пилу

Навіть якщо ваш смартфон має захист від вологи і пилу за стандартом IP67 / IP68, не варто ризикувати без необхідності. Багато виробників окремо вказують, що занурення смартфона в воду, навіть не дивлячись на захист, призводить до втрати гарантійного терміну. Якщо ви потрапили під дощ, швидше за все, з вашим смартфоном нічого не трапиться. Але будь-яка електроніка не дружить з вологою, тому варто перестрахуватися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.