Знайдений новий спосіб «прискорити» бюджетні смартфони Xiaomi

Оперативна пам’ять (ОЗУ) – найважливіший компонент будь-якого електронного пристрою, без пам’яті жоден смартфон не зможе повноцінно функціонувати. Далеко не всі девайси, які випускає Xiaomi, наділені необхідною кількістю оперативної пам’яті.

Бюджетні і навіть деякі моделі з середнього цінового сегмента позбавлені достатньої кількості ОЗУ, що безпосередньо пов’язано з їх вартістю. Якщо користувач не устежить за кількістю вільної оперативної пам’яті, то деякі програми не зможуть нормально працювати. Тому ОЗУ слід регулярно очищати, звільняючи тим самим пам’ять пристрою.

Інструкція
Не кожен користувач знає, що при відкритті шторки (Центр управління) на пристрої автоматично запускаються всі програми, які мають в шторці ярлики швидкого доступу. Причому не важливо, були вони раніше активовані користувачем чи ні. Як результат – додатки висять в ОЗУ і займають вільне місце.

Як бачимо з прикладу, в пам’ять будуть вивантажені «Запис екрану», «Трансляція» і «Mi Share».

Чи можна цього уникнути? Насправді можна. Для цього необхідно виконати наступні дії:

в першу чергу видаліть з шторки ярлики тих програм, якими ви не користуєтеся, або користується в рідкісних випадках. Після цього вони не будуть завантажуватися щоразу, коли ви відкриваєте Центр управління;

в будь-який момент ви зможете назад їх завантажити, для цього виконайте наступне: переходимо в «Налаштування»> »Додатки»> »Всі додатки». У правому верхньому кутку тиснемо на три точки і вибираємо «Показати всі додатки».

Біля найменування тих додатків, які завантажені і знаходяться в пам’яті, буде фігурувати гурток синього кольору.

Джерело    1

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.