Проблеми в месенджері Viber, які дратують користувачів

Месенджер Viber в Україні користується великою популярністю. Його використовують практично всі власники мобільних пристроїв. Причини, чому месенджер популярний, не до кінця зрозумілі, але перше, що можна відзначити, так це те, що Viber зумів непогано розкрутитися в інтернеті. Саме тому багато користувачів вирішили користуватися саме їм. Що стосується можливостей програми, то слід відзначити непоганий перелік функціональних можливостей Viber. Користувач може не тільки вести текстові чати, а й здійснювати аудіо- і відеодзвінки іншим користувачам.

До того ж Viber періодично отримує оновлення, розробник додає нові функції і можливості, швидко усуває помилки і недоліки, а це хороший показник. Як мінімум, це свідчення того, що месенджер не покинутий і у нього є перспективи в розвитку. Але далеко не всі користувачі вважають Viber кращим в своєму класі. Мова йде не стільки про функціонал, скільки про ті проблеми, які часом виводять з себе. Так були названі проблеми месенджера, докучають користувачам найбільше. Але є і способи, що дозволяють як мінімум нівелювати значення цих проблем.

«Перепідключення»
Останнім часом користувачі стали відзначати, що під час розмови вкрай часто з’являється напис «спроба перепідключення». Деякі користувачі відзначають, що не можуть спокійно поспілкуватися з друзями або родичами навіть 5-10 хвилин, оскільки розмова постійно перериває перепідключення. Якщо розмова триває більше 5 хвилин, і немає порушень зв’язку, з більшою часткою ймовірності, вони виникнуть через такий же проміжок часу. Особливо цікавим є той факт, що користувачі інших месенджерів не скаржаться на цю проблему. Було б не так прикро, якщо проблема викликана нестабільною підключенням до мережі, поганим зв’язком, але перепідключення відбувається навіть за умови якісного з’єднання по Wi-Fi.

Спам
Кількість шахраїв в інтернеті, і зокрема в Viber, постійно збільшується. Незважаючи на те, що компанія веде боротьбу зі спамом, складається відчуття, що бажаючих щось продати з особистих повідомленнями, заманити в пастку з кожним днем ​​тільки збільшується. Контакти, які докучають, можна блокувати, але шахраям ніщо не заважає написати з іншого номера. Можна, звичайно, поставити заборону, щоб невідомі контакти не могли вам написати, але з різних причин багато користувачів не можуть встановити подібне обмеження, наприклад, по роботі або особистих мотивів.

Переривання
Кожен користувач стикався з тим, що коли ви розмовляєте з кимось по телефону, інтенсивно розповідаєте, а вас не чують. Якщо дана проблема іноді трапляється під час розмов в месенджерах, то це не так вже й страшно, але коли по той бік постійно зникають, це проблема. Рішення тут одне – постійно вести перекличку. І це при тому, що і стільниковий зв’язок, і Wi-Fi зв’язок показують хорошу якість сигналу.

Зникаюче повідомлення
Мова йде не про функції, яка дозволяє видаляти повідомлення, а про баг, коли відправлений мессендж просто не доходить до кінцевого одержувача. Проблема в тому, що ви навіть не будете знати, що адресату не було відправлено повідомлення. Але тут варто відзначити, що подібний баг часто спостерігається в Telegram і WhatsApp. Перераховані проблеми по одній не так страшні, коли вони виникають разом і одночасно. Але є способи боротьби з ними.

Ці способи прості, але можуть дати результат:

  • перезавантажити смартфон;
  • переключитися з Wi-Fi на мобільний інтернет, а після навпаки;
  • знайти кращу якість сигналу, впритул підійти до точки Wi-Fi;
  • перевстановити месенджер;
  • перевірити роботу програми на інших пристроїв;
  • просканувати смартфон на наявність вірусів;
  • скинути налаштування девайса до заводських значень.

Але, як показує практика, результат тримається всього 1-2 дня, після чого знову перераховані проблеми дають про себе знати. Ви можете витратити багато часу на пошук універсального і ефективного вирішення, але навряд чи знайдете його. У Viber не помічають подібних проблем, або просто не бажають їх визнавати. Якщо ви стикалися з такими ж проблемами, то повідомте про них в коментарях.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.