Смартфони Xiaomi отримали серйозні проблеми

Минулого тижня Xiaomi довелося виправдовуватися через звинувачення з боку Міністерства оборони Литви. Нагадаємо, що військове відомство Прибалтійській країни з посиланням на центр з кібербезпеки повідомило про те, що смартфони Xiaomi мають вбудований цензор.

Все це зневажає закони демократії і свободи слова, а ще є ймовірність, що пристрої відправляють конфіденційні дані користувачів на сервера, розташовані в Сінгапурі. Природно, що Xiaomi все заперечує і декларує, що збереження приватності і конфіденційності для неї в пріоритетах і справа честі. Але, схоже, що їй повірили не всі. Тепер за Xiaomi взялося німецьке федеральне агентство з нагляду за кібербезпекою. Зокрема, повідомляється, що воно зайнялося ретельним вивченням смартфона компанії.

Про яку моделі йде мова і на предмет чого її «препарують», не повідомляється. Є лише загальне формулювання – «технічний огляд». Але не складно припустити, що німецькі фахівці з кібербезпеки хочуть самі переконатися на предмет наявності вбудованого цензора і в частині зливу даних. Чекаємо офіційного висновку фахівців Німеччини.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.