З’явилися нові податки на криптовалюту в Україні

Глава української біржі Kuna зрадів новим податкам на кріптовалютні операції з боку влади. Відповідний законопроект, за запевненнями Михайла Чобаняна, розісланий депутатам Верховної Ради для ознайомлення. Про це топ-менеджер написав в своєму телеграм-каналі.

Суть запланованих нововведень – обкласти 6,5-процентним «податком» на всі отримані громадянами заробітками від операцій з крипти. Для юросіб податок буде на 1,5% менше (за рахунок відмови від стягування з них військового податку).

Чобанян розродився набором компліментів на адресу авторів законопроекту. Біржовика особливо розчулив той факт, що обкладатися буде виключно прибуток (а не оборот).

 

Відзначимо, що відстежити операції з крипті ні Нацбанк, ні будь-які інші структури не можуть. Відповідно, сплату придуманого чиновниками побору з криптовалюти співвітчизники проігнорують, покрутивши при цьому пальцем біля скроні.

Криптовалюта якраз і створювалася для того, щоб уникнути податків з боку урядів. Легендарний творець битка Сатоши Накамото (або ховається під цим псевдонімом група осіб) прагнули створити вільний від будь-якого контролю з боку чинуш повністю анонімний платіжний інструмент, який би поклав край «сучасній системі ієрархічного контролю соціально-економічних відносин» і вивів би суспільство в « еру кріптосоціалізма »*.

* Цитати з книги Дмитра Костень «Місія біткоіни» (повна назва «Bitcoin Mission – Decentralization of Financial and Governing Levers of Regulatory Institutions»).

 

Джерело    1

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.