Monobank допустив найбільшу помилку за всі часи

Дані клієнтів можуть стати доступні для шахраїв. Незабаром українські банки планують відрити дані про клієнтів в рамках open banking (відкритий банкінг), але це стане відмінним приводом для активізації фінансових шахраїв.

Як пише Мінфін, про це заявив заступник голови Універсал Банку і проектний менеджер monobank Олексій Путятін в ході конференції Global Payments Day, організованої асоціацією ЕМА.

“Однозначно з’являться додаткові ризики витоку даних, якими можуть скористатися шахраї для” розкочування “клієнтів банків”, – зазначив банкір.

Також наголошується, що шахраям можуть стати доступні такі дані, як місце, де використовувалася банківська карта. За допомогою такої інформації вони можуть більш переконливо створювати вигляд служби безпеки банку. Це означає, що ймовірність отримання ними секретних даних карти виросте.

Глава наглядової ради банку Конкорд Олена Сусідка зазначила, що шахрайство завжди було і буде, тому навіть така загроза не є приводом відмовлятися від відкриття даних. Директор ЕМА Олександр Карпов також зазначив, що з даними клієнтів вже давно працюють не тільки банки.

Нагадаємо, впровадження open banking прописано в прийнятому нещодавно законі “Про платіжні послуги”. Як омтечают учасники ринку, реалізація даної концепції може початися не раніше 2023 року.

ПриватБанк попередив про припинення роботи Приват24

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.