Чому обвалилася ціна Bitcoin, Ethereum, Ripple і інших криптовалют

24 вересня Народний банк Китаю, що виконує роль центрального банку країни, опублікував на своєму сайті роз’яснення, що все криптовалюта, включаючи Bitcoin і Tether, не є фіатной валютою і будь-які операції з ними – незаконні.

Усі транзакції, пов’язані з криптовалюта, включаючи послуги, що надаються офшорними біржами місцевим резидентам, є незаконною фінансовою діяльністю, йдеться в заяві НБК. Одночасно Агентство економічного планування заявило, що викорінення Майнінг криптовалюта залишається пріоритетним завданням, і ці заходи важливі для досягнення цілей щодо викидів вуглекислого газу. На тлі цих новин котирування Bitcoin, Ethereum і інших криптовалюта різко впали.

Нова директива, яка обрушила ринок криптовалюта, з’явилася на тлі зростаючої стурбованості світових ринків борговою кризою за участю китайського забудовника China Evergrande Group.

Вранці 24 вересня курс Bitcoin перевищував 45 тисяч доларів, а до 14:00 за київським часом він опустився нижче 41 тисяч доларів. На момент написання новини курс тримається вище за позначку 41 тисяч доларів. Те ж саме відбулося з Ethereum – другий за популярністю криптовалюта. Котирування інших альткоінов теж увійшли в спадну тенденцію.

Насправді Китай ніколи не визнавав криптовалюти. Чому Китай вирішив публічно заявити про статус криптовалюта і своєї позиції саме зараз, невідомо. Як варіант, уряд КНР готується до введення нових обмежень. У червні після чергового посилення обмежень на Майнінг криптовалюта на вторинному ринку почали масово розпродавати Б \ У відеокарти, а німецький портал 3DCenter зафіксував істотне падіння цін на нові графічні адаптери в Європі. За яким із сценаріїв події тривати розвиватися в цей раз – подальше падіння або стабілізація, покаже час.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.