В яких випадках потрібно перезавантажувати телефон

Мережа насичена порадами на рахунок того, як часто потрібно перезавантажувати телефон, і чи взагалі це потрібно. Хтось рекомендує робити це двічі в рік, раз в місяць чи раз на тиждень. Казки на цю тему поширюються дуже швидко.

Навіть існує легенда, що потрібно почекати одну хвилину перед включенням. Трактується це тим, що це необхідно для «очищення оперативної пам’яті».

Що має почиститись в RAM за цю хвилину – невідомо. Адже коли смартфон перезавантажується, оперативна пам’ять повністю очищається, тобто жодних додаткових маніпуляцій не потрібно. Смартфони потрібно перезавантажувати лише за необхідністю, на кшталт персональних комп’ютерів. Наприклад, якщо це необхідно для встановлення додатків і оновлень або при некоректній роботі пристрою. Дані програмні збої легко усунути перезапуском системи.

Випадки, при якихь потрібно перезавантажувати смартфон:

  • сповільнення роботи гаджета, баги, відсутність натискання;
  • неправильна робота додатків;
  • перегрів пристрою;
  • швидке зниження часу автономної роботи.

Якщо ви помітили ознаки нестабільної і некоректної роботи смартфона спробуйте перезапустити систему. Адже просте перезавантаження смартфону допоможе усунути збої. А перезавантажувати смартфон по розкладу просто безглуздо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.