Запущено сервіс, що дозволяє відв’язати заблокований iPhone від iCloud

Уже далеко не перший рік будь-яку модель iPhone від Apple можна заблокувати за допомогою сервісу iCloud, в зв’язку з чим користуватися ним будь-яким чином виявиться абсолютно неможливо. Щоб відновити працездатність мобільного пристрою необхідно ввести логін і пароль від Apple ID, з якого була здійснена блокування. Лише таким чином можна знову отримати можливість користуватися смартфоном. Проте, як виявилося, існує спосіб зняти блокування, виконавши відв’язування iPhone від облікового запису iCloud і серверів Apple. Це стало можливо завдяки групі професійних хакерів, які запустили цілий сервіс, що дозволяє відновити працездатність вкрадених iPhone і інших гаджетів компанії, щоб потім продати їх на «чорному ринку».

Щоб зняти блокування з iPhone досить заплатити $ 60 доларів, запевняє хакер під ніком Link. Принцип роботи сервісу до кінця не визначено, однак, на думку користувачів, він використовує фішингові посилання для зняття блокування. За допомогою певних дій творці сервісу дізнаються адресу електронної пошти від облікового запису iCloud, до якої прив’язано мобільний пристрій, після чого відправляють її власнику листи і повідомлення, дізнавшись додатково його номер телефону, від імені Apple. У цих повідомленнях вони повідомляють йому про те, що мобільний пристрій, який було піддано блокування і вкрадено невідомими особами, нарешті вилучили і його передали в пункт магазину Apple Store, де його можна буде забрати незабаром після оформлення форми повернення.

 

Після цього реальний власник телефону повинен перейти за посиланням і авторизуватися в свого облікового запису, ввівши логін і пароль, а також, якщо це необхідно, код для двофакторної аутентифікації. Після цього мобільний пристрій нібито можна буде забрати, але сайт почне видавати помилку. У цей самий момент блокування з iPhone автоматично зніметься, в зв’язку з чим мобільний пристрій поверне собі абсолютно повну працездатність. При цьому відразу після розблокування відбудеться автоматичне відв’язування від облікового запису Apple ID, тому справжній володар телефону вже не зможе ніяк знову його заблокувати, або іншими способами обмежити його працездатність. Спеціальний сервіс працює на серверах, розташованих в Гані, тобто в Західній Африці.

Очевидно, що таке розташування було обрано не випадково, адже правоохоронним органам буде вкрай важко шукати групу осіб або однієї людини, який знаходиться в цьому регіоні або ж співпрацювати з місцевою владою. Послуга по відв’язку iPhone від iCloud коштує $ 60 доларів. Щоб їй скористатися необхідно заповнити спеціальну форму на сайті, після чого вказати всі його дані, включаючи модель пристрою, країну, місто, унікальні IMEI і серійний номер, а також адреса IP, з якому виконується спроба розблокування. Всі ці дані потрібні для того, щоб зв’язатися з реальним власником телефону, дізнавшись невідомим громадськості способом його контакти (номер телефону та адресу електронної пошти). В основі роботи сервісу може бути бот Telegram, які здійснюють розсилку повідомлень нібито від імені компанії Apple.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.