“Нова Пошта” залишиться без популярної функції

“Нова пошта” може призупинити отримання посилок в поштоматі або в абонентській поштовій скринці. Такі дії можуть призвести до призупинення доставок по всій країні. Даний законопроєкт затвердив Фінансовий парламентський комітет, у якому містяться нові вимоги до одержувачів міжнародних посилок.

Навіщо такі зміни?

Новий законопроєкт дозволить ефективніше боротись з контрабандою та поліпшить митний закон. Адже тепер при отриманні посилки ви маєте надати копію свого паспорта та ідентифікаційного коду. Законопроєкт створить умови для здешевлення і полегшення адміністрування та обліку відправлень: будуть впроваджені спеціальні електронні реєстри відправлень.

Але поштові оператори проти таких нововведень: на їхню думку більшість контрабанди надходить до країни через кордон, а не через посилки.  “Через пошту та експрес-операторів контрабанда не надходить. Це просто неможливо. Вони – «білі» компанії з е-реєстрами, які подаються в митницю. Плюс, при експрес-доставці немає можливості якимось чином провести вантаж, який не буде задекларовано або неоформлено», – заявив директор «Нова Пошта Глобал» Юрій Беневітскій.

Наслідки

Зрозуміло, що впровадження нового законопроєкту призведе до кілометрових черг у відділеннях, адже час видачі посилки істотно збільшиться. Крім того, що працівник тепер змушений перевіряти документи, йому прийдеться вносити дані до реєстру.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.