Власникам Android-смартфонів загрожують два нових підступних віруси

Про небезпечні програми для пристроїв розповіли фахівці у сфері кібербезпеки. У Facebook поширилась інформація про нові два віруси, які небезпечні для гаджетів з ОС Android.

Це стосується шкідливих кодів, які вбудовуються в Android, відомих як “888RAT” і “SpyNote”. Дані коди вдало замаскували в якості перевірених програм. Кодивидаляють та викрадають файли з смартфону, роблять зніми з екрану, мають доступ до вашої геолокації, отримують дані облікових записів в Facebook.

Віруси дозволяють шахраям бачити список встановлених додатків, SMS-повідомлення, контакти. Окрім того, ці коди перехоплюють фото, перенаправляють текстові повідомлення, ведуть запис навколишніх звуків та здійснюють дзвінки.

Експерти знайшли вже 6 недобросовісних користувачів, які поширювали вірусні програми у групах в Facebook. Кількість заражених вірусом пристроїв сягнув 11 000. Сам код був завантажений близько 1418 разів. Повідомляється, що дана діяльність пов’язана з випадком у 2020-му році та хакерською групою “BladeHawk”.

 

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.