Київстар, Vodafone і lifecell відключать сотні тисяч абонентів від сервісів Google

Найбільші мобільні оператори України – Київстар, Vodafone і lifecell анонсували інформацію про те, що починаючи з 27 вересня 2021 в більш 250000 чоловік виникнуть проблеми з доступом до мережі.

 

Google анонсувала відключення доступу до облікового запис, YouTube, Google картах і іншим додаткам. Таким чином компанія вирішила подбати про безпеку користувачів. Перестануть повноцінно працювати смартфони з операційною системою Android 2.3.7 і старше, адже, на думку Google, ці ОС уразливі для хакерів і гарантувати безпеку даних користувачів в даних випадку неможливо.

Компанія Київстар повідомила про понад 100 000 своїх клієнтів, яким загрожує блокування. У Vodafone налічується понад 130 000 користувачів, які користуються застарілою ОС. А в lifecell їх більше 36 000.

Користувачі, дізнавшись про прийдешнє відключенні, негативно сприйняли рішення Google. Люди бурхливо висловлюють своє обурення, але ситуацію це не змінить. Тим, хто хоче залишатися наа зв’язку доведеться оновити систему до 27 вересня.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.