Способи для поліпшення зйомки на вашому смартфоні

Зйомка на фотоапарати вже давно відійшла у минуле. Тепер власники використовують смартфони як головну зброю для хорошого кадру. Ми підготували вам способи, які покращать якість ваших фото та зйомки.

Гра світла

При зйомці в нічному режимі варто вручну виставити світло: навести фокусування на яскраві предмети. Картинка буде темніша, але вихідний знімок буде з натуральними кольорами. Якщо цього не робити, то на знімку буде неприродно яскраве і світле небо, і темно-коричневі відтінки асфальту замість натурального.

Пікселі

У смартфонах з 48, 64 і 108 Мп в основній камері небажано включати режим фото з максимальною кількістю мегапікселів. Такі екстремальні настройки поліпшать якість знімків тільки в яскравий сонячний день при зйомці нерухомих предметів. У похмуру погоду перемикання з 12 або 16 Мп на 48, 64 і т.д. лише додатково погіршить світлочутливість камери і зробить зображення більш розмитим.

Google Camera

Ця програма для зйомки фото з дуже розумними алгоритмами, запозиченими у флагманських смартфонів Google Pixel. З ним смартфон в авто-режимі “витягує” якість так, ніби зйомкою фото займався професіонал при ручних налаштуваннях. Відповідну до камери конкретної моделі смартфона версію GCam слід шукати на тематичних форумах ентузіастів.

HDR

Мабуть чи не найпростіший спосіб для поліпшення якості фото – включити режим HDR. У цьому режимі смартфон робить декілька фото з різною експозицією, а потім об’єднує їх в один файл. Знімок виходить більш якісним, ніж при звичайному режимі. Але пам’ятайте, що бюджетні смартфони фотографують в HDR повільніше, ніж в авто-режимі, і для зйомки об’єктів, що рухаються такий режим не підійде.

Мінімальне ISO

У смартфонах середньої цінової категорії та у флагманах якість фото можна поліпшити за допомогою ручного режиму. Не обов’язково бути спеціалістом та розбиратися у всіх параметрах – досить лише понизити рівень ISO ( зернистості) нижче 400, в ідеалі – до 100-250, а залишити витримку автоматичною.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.