Ці ознаки свідчать про те, що ваш телефон зламали

Експерти з інформаційної безпеки застерігають користувачів про зломи смартфонів. Експерти перерахували ознаки, які можуть свідчити на наявність шкідливого програмного забезпечення. 

Першою помітною ознакою є швидкий розряд акумулятора. Незадеклароване ПО, як правило, у фоновому режимі гарно під’їдає заряд батареї.

Іншою ознакою є перезавантаження смартфону без видимих причин та незрозумілий шум під час телефонних розмов.

Дмитро Галів, експерт з кібербезпеки в «Лабораторії Касперського», повідомив, що перегрів пристрою та поява програм, які користувач не завантажував також можуть свідчити про злом. Експерт зазначив, що мета шкідливого ПО — чим довше залишатись непоміченим.

Якщо ви помітили ознаки зараження — перевірте телефон за допомогою антивірусу та видаліть заражену програму. Якщо ж смартфона заражений сталкерською програмою, експерт закликає, що потрібно подумати, перш ніж приймати дії, так як «невідомо, якими будуть наступні кроки зловмисника».

Дмитро пояснює, що в офіційних магазинах бувають випадки, що в додатках можуть зустрітися троянці. Тому, вам необхідно слідкувати, які програми встановлені і які просять дозволи. «Якщо умовний додаток “Ліхтарик “запитує дозвіл на доступ до камери або мікрофону, це привід насторожитися», – уточнив він.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.