ПриватБанк і Ощадбанк потрапили в новий скандал з користувачами

Представник банку пояснив, чому відбувається подвійне списання. ПриватБанк виправдався за повторне списання комісії за оплату за реквізитами картою Ощадбанку, доданої в Приват24. Про це стало відомо з відкликання опублікованого на порталі Мінфін.

Клієнт банку розповів, що давно користується послугами Привату і через те, що інтерфейс інтернет банкінгу Приват24 дуже зручний, перевів в ПриватБанк свою пенсійну картку, однак після цього зіткнувся з подвійним списанням комісії.

“Якщо з комуналкою все ясно і прозоро, то ось з оплатою кредитів картою Ощад через Приват24, як виявилося, є від чого * обалдеть *.
Поясню: шаблон оплати кредиту в додатку введений по реквізитах банку одержувача (ОТП), введені всі необхідні дані (ЄДРПОУ, IBAN) і т. Д. Так ось при здійсненні оплати відбувається відповідно списання коштів з урахуванням комісії ПриватБанку в розмірі 3 грн. Після цього приходить сповіщення в Вайбер від Ощад про списання суми з урахуванням комісії Привату. Виглядає цілком дуже навіть не погано і логічно.

Але, як виявилося, ПриватБанк саме за цими операціями дає інформацію в Ощад, що був здійснений переклад з карти на карту іншого банку і Ощад з чистою совістю знімає 1,5% + 5 гривень своєї комісії (при цьому ніякого оповіщення не про додаткове зняття не робить, про що буде додатковий відгук про Ощаді) “, – розповів українець.

Він зазначив, що питання про подібному списанні ніяк не наважується вже кілька тижнів.

“Зі мною знову зв’язалася представниця, сказала, що в ситуації розбираються і попросила надіслати скріншоти з Ощад, де видно зняття додаткової комісії, обнадіявши при цьому, що можливо вдасться повернути кошти. Але надія прожила лише до 9-ї години ранку 27.08., Коли знову та ж співробітниця подзвонила і сказала, що оплата за реквізитами через систему приват24 проходить як переклад з карти на карту і це політика платіжної системи Мастеркард “, – поділився клієнт ПриватБанку і додав, що тепер планує йти з банку.

“Дійсно, за інструкціями і вказівками платіжної системи ми не маємо права вказувати подібний платіж на рахунок іншого банку як комунальний або за реквізитами. Даний платіж розцінюється як платіж на рахунок фіз. Особи, інакше платіжна система може виставити штрафні санкції”, – відповіли в ПриватБанку .

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.