Як шахраї крадуть ваші гроші за допомогою “Приват24”

Експерти поділились схемами злому фінансового додатку “Приват24”. Після злому аккаунтів шахраї переводять кошти жертв собі на рахунок.

На жаль, схеми, про які ми сьогодні вам розповімо – не єдині. Шахраї не стоять на місці, вони знаходять нові шляхи незаконно заволодіти чужими грошима. Але користувачам “Приват24” необхідно запам’ятати популярні схеми, аби зберегти свої заощадження.

  1. Злом облікового запису. Деяким шахраям не соромно прямо зломувати аккаунт, підбираючи пароль. Тому, експерти не рекомендують використовувати надто слабкий пароль, який без зусиль можна підібрати. Раніше ми писали, що краще використовувати паролі з рандомних трьох слів.
  2. Дзвінки. Найпопулярніший спосіб, переважно який діє на людей літнього віку. Шахраї телефонують жертвам та представляються як співробітники банку, а потім повідомляють, що обліковий запис під загрозою злому. Потім “співробітники банку” пропонують перевести гроші на “резервний обліковий запис”. Після цього шахрай або зажадає дані для входу, або встановить на телефон програму віддаленого доступу.
  3. Фішинг. Також вкрай популярний метод, який базується на створенні сайту, який повністю копіює ресурс «ПриватБанку». Користувач помилково заходить на сайт та вводить свій пароль, який потім потрапить до шахраїв.
Головне в таких випадках – це спокій та реальний аналіз ситуації, що відбувається. Будьте справжнім скептиком, який виявиться не по зубах шахраям.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.